Noras val

Böcker / Permalink / 0
Tack till B.Wahlströms för recensionsexemplaret!
 
Den tredje boken i serien om Nora och Patch börjar med att Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon har kommit dit. Hon har varit kidnappad under tre månader, och har inget minne från fem månader tillbaka. Noras mamma och bästa vän döljer något för henne, och hon hallucinerar. Hon försöker såklart ta reda på vad det är som har hänt och hitta sin kidnappare. Jakten på kidnapparen visar sig bli en kamp för att stoppa en person som har makt att förstöra Patch och Noras kärlek för alltid.
 
Den här boken gillade jag bättre än nummer två i serien. Den är spännande ända från början när man inser att Nora inte minns någonting från de senaste fem månaderna, vilket är ganska märkligt eftersom hon "bara" har varit borta i tre månader. Då borde det ju inte bero på traumat efter kidnappningen, eller hur? Att hon inte kommer ihåg vad som har hänt under så lång tid innebär även att hon inte kommer ihåg Patch, vilket såklart ställer till en del. Med tiden så kommer minnena tillbaka lite i taget, tills Nora börjar få grepp om vad som har hänt.
Mittpartiet är lite segt, men så tycker jag det har varit i de tidigare böckerna också. Däremot tar det ordentlig fart i slutet, så ännu en gång ser jag fram emot att läsa nästa del som är den sista.
 
Bild lånad från förlaget
 

Paket på posten

Böcker / Permalink / 0
Idag fick jag äntligen min Veronica Mars bok på posten! Trevlig överraskning efter en ganska ovärd dag.
Imorgon är det dags för gruppintervju på Parken Zoo, så det ska jag försöka förbereda mig lite inför. Men först blir det en mil på crosstrainern och lite styrketräning.

Favoritbok av en favortitförfattare

Böcker / Permalink / 0
 
Min favoritbok av min favoritförfattare.. Kan ju inte riktigt välja en favoritförfattare som jag skrev innan, men eftersom jag valde Dorothy Koomson så får jag väl snällt välja min favorit av hennes böcker. Jag har läst tre stycken, -  Godnatt finaste, mashmallows till frukost och min bästa väns dotter. Jag tyckte väldigt mycket om allihop, men Godnatt finaste var den som gjorde starkast intryck på mig.
 
Nova Kumalisi hade gått med på att föda ett barn åt Mal och Stephanie Wacken, men halvvägs genom graviditeten ändrade sig paret och lämnade Nova i sticket, gravid, rädd och ensam.

Stephanie var överlycklig vid tanken på att bli mamma - ända tills hon hittade ett sms från Mal till Nova med texten: "Godnatt, finaste." Livrädd att förlora sin man till hans närmaste vän bad Stephanie honom att kapa alla band till Nova och hennes ofödda barn.
När Novas som Leo åtta år senare hamnar i koma efter en olycka möts de alla igen och gamla hemligheter kommer upp till ytan.

Godnatt, finaste är en berättelse om kärlek, vänskap och svek. Och om möjligheten att börja om på nytt.
 
Till top