Dark Angel - Before the Dawn

Böcker / Permalink / 1
 
"Los Angeles, 2019. Large sections of Tinseltown are in Richter.scale ruins in the aftermath of the Pulse and a devastating earthquake. Surviving among a ragtag pack of street kids, agile as a cat, and an expert thief, Max steals from the rich and gives to Moody, her mentor in crime and leader of the gang. But with no real family to speak of, Max longs for her missing "borothers and sisters" from Manticore, the covert agency with a sinister history of militaristic manipulation and control.
 
By chance, Max sees a news story on TV about a dissident cyberjournalist in Seattle, known to everyone as "Eyes Only." The police are searching for a young rebel whose image flashes on the screen. Max immediately rocognizes Seth, one of her Manticore siblings. She mounts her motorcycle and hightails it north. What she rides into is an elaborate web of betrayal, greed, revenge, and selfless heroism that will only further fuel her quest to uncover the secrets of her past - and seize hope for the future."
 

Sådär, då har jag läst ut första boken i min Tre på tre-utmaning. Den var helt klart bra, men inte fantastisk. jag älskar ju tv-serien, så det är nog det som förstör lite för mig. Jag får inte riktigt samma känsla. Jessica Alba är så sjukt bra i rollen som Max, och det lyser inte riktigt igenom boken. Men annars är den bra. Mycket action, så det blir aldrig långsamt. Jag blir väldigt berörd av kapitlet när Max är liten. Hon har rymt från Manticore och går barfota i snön, träffar Lucy och de bygger en snögubbe tillsammans. Så fint. Jag saknar Logan lite, han är inte med mycket alls. Han och Max har inte ens träffats än, och de är mina favoriter i serien. Så hoppas på mer av det i nästa bok! Blev iallafall riktigt sugen på att se om serien för typ tionde gången, så det ska jag nog ta och göra snart.
 

Nick & Norahs oändliga låtlista

Böcker / Permalink / 0
 
"Nick:
Jag vet precis vad som kommer att hända och jag vet att jag måste göra någonting - vad som helst - för att förhindra det. Så jag, den halvtrista basisten i det halvdåliga queercorebandet, vänder mig till tjejen i flanell som jag inte ens känner och säger:
"Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?"

Norah:
Hon kommer rakt emot mig. Nej nej NEEEEEEEEEEEJ. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning!
Jag besvarar icke-bögens fråga genom att lägga handen om hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

En natt i New York. Nicks och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig.
David Levithan och Rachel Cohn skriver vartannat kapitel och låter Nick och Norah växelvis delge sina, ibland vitt skilda, tolkningar av nattens händelser."
 
Jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den här boken. Kul att det är två författare som skriver vartannat kapitel. Boken har fin balans och är inte alls rörig som vissa böker som är skrivna så kan vara. Jag har varit sugen på att läsa mer av Levithan sen jag läste Jag, en, och nu vill jag läsa ännu mer, hehe. Trevligt med mycket musik, och jag blev sugen på oreo-kakor på flera ställen, haha! Ska absolut se filmen, skådespelarna stämmer bra överens med mina tankar så det ska bli spännande att se om den lever upp till mina förväntningar.
 

Mina senaste fynd

Böcker / Permalink / 1
Igår var det tisdag och dags för veckans obligatoriska second hand-runda.
 
Jag har blivit rekommenderad av flera personer att läsa något av Gillian Flynn, så det var helt okej att hitta Mörka platser för en femma. Det fördolda har jag letat efter ett tag då det är första boken i serien. Har två andra av deras böcker står i hyllan, men man kan ju inte börja mitt i en serie. Fifty shades för en femma den med. Hade egentligen inte tänkt läsa de böckerna över huvud taget, men för så lite pengar. Köpte första boken för en krona tror jag, så för det priset spelar det ju inte så stor roll, hehe. Kallentoft har jag inte läst något av än heller, men jag tror jag har fem av hans böcker, sex med den här. I maktens skugga är jag inte jättepepp på eftersom jag tyckte förra boken var jättedålig. Men förhoppningsvis är den här bättre. Jag är iallafall jättenöjd över mina fynd, 35 kr blev det allt som allt. Helt okej!
Till top