Requiem

Recensioner / Permalink / 1
"The final instalment in the internationally bestselling Delirium trilogy. It is the rule of the Wilds You must be bigger, and stronger, and tougher. A coldness radiates through me, a solid wall that is growing, piece by piece, in my chest. He doesn't love me He never loved me. It was all a lie. 'The old Lena is dead', I say, and then push past him. Each step is more difficult than the last; the heaviness fills me and turns my limbs to stone. You must hurt, or be hurt. Lena can build the walls, but what if there's no one left to take them down? The powerful, heartbreaking conclusion to one of the most eagerly awaited, talked-about series is here."
 
Jag är lite besviken på den här boken, men jag vet inte riktigt varför. Jag tyckte den var bra, men det känns som att något fattades. Jag blev jätteförvirrad över att en person jag hade för mig var död var med (?), men så var det tydligen inte. Haha, det störde ju lite. Jag är ganska trött på Lena också, så jag tror det kanske var därför jag tyckte boken blev lite seg. Däremot handlade vartannat kapitel om Hana, och det gillade jag jättemycket. Det var riktigt spännande att följa henne. Jag tyckte inte riktigt om hur det slutade, men det är skönt att ha avslutat serien. Om jag får välja så tyckte jag bäst om del två i serien faktiskt.
 

Nya böcker den här veckan

Nytt i bokhyllan / Permalink / 2
Då har det äntligen blivit dags att visa upp veckans nytillskott. Det har blivit rätt många eftersom det är bokrea.
 
Vi börjar med det som inte är reafynd. The wishing spell har vag varit jättesugen på att läsa ett bra tag. Och när Nelly tyckte så mycket om den kunde jag inte låta bli att köpa den. Mumin har jag velat läsa i flera år, så nu unnade jag mig en bok. Den var rätt dyr, så jag hoppas jag kommer tycka om den.
 
Det här förhandsbeställde jag på adlibris, och jag är väldigt nöjd med alla. Iliaden - en cover är väl en chansning, men jag tyckte den verkade lite rolig. Iliaden har flyttats till vår tid och vårt språk typ. Annars är jag nog mest sugen på att läsa "Du vet var jag finns" av Rachel Cohn.
 
På våran lokala bokhandel här i Flen hittade jag tre böcker. Alice i zombielandet har jag varit nyfiken på, så den kändes ganska given. Ett otippat fynd var Alba. Det var min syster som hittade den. "Den här verkar jättekonstig, så den kanske du gillar." Haha. Den handlar om en forskningsgrupp som har färdats till en okänd planet, den vet jag inte så mycket mer. Den ska bli kul att läsa iallafall, hoppas den är bra.
 
Sen hittade jag en liten hög på Ica också. Magikerna var jag lite osäker på, har hört mycket bra och en del dåligt också om den. Men den kostade bara 39 kr, så då kändes det okej att chansa. Köpte dock inte andra boken ifall jag inte skulle gilla den. Mysteriet på Bounty köpte jag bara för att det är John Boyne som har skrivit den, jag vet inte ens vad den handlar om, haha. Älskar ju pojken i randig pyjamas, så jag hoppas att jag gillar den här med. Nya kontakter har jag redan läst, men jag ville gärna ha den i inbundet eftersom jag har fler av Kinsellas böcker inbundna.
 
Sen blev det en sväng inne på akademibokhandeln också. Där fanns det tråkigt nog inte så mycket jag var intresserad av, men några fynd blev det iallafall. Det var "Fördelarna med en kollaps" jag var ute efter, så jag är jätteglad att jag hittade den. Jonathan Tropper är en av mina favoritförfattare, så bra! Maria Gripes böcker var så fina, så de fick följa med de också. Tror att jag läste dem när jag var liten, men jag är inte säker.
 
Och sist men inte minst, en bok som fick följa med från Ica maxi. Mest för att den var så himla fin. Och den har så fina bilder. Ser fram emot att läsa den.
 
Det var mina fynd. Nu blir det nog inte så mycket nytt på ett tag. (Vet att jag har sagt det SÅ många gånger, men nu känner jag faktiskt att jag vill hinna med att läsa lite innan jag fyller på mer.)
Jag väntar på två böcker från cdon, bokcirkelböcker, men sen får vi se när det blir nån ny beställning.
 
Påminn mig inte om att allt det här ska in i bokhyllan också, då avlider jag xD

Helgens läsning

Böcker / Permalink / 0
Här är vad jag kommer läsa i helgen. Jag har kommit ungefär hälften i båda böckerna. Mina hemligheter är det roligaste jag har läst på länge, älskar den! Frankenstein är kurslitteratur (sämre kunde det vara), och den måste jag bli klar med så fort som möjligt. Vi har seminarium om den under helgen, så det känns mest bråttom att läsa klart den. Sen får vi se om jag hinner med något mer.
Till top