Veronica Mars : The thousand dollar tan line

Böcker / Permalink / 0
 
"Ten years after graduating from high school in Neptune, California, Veronica Mars is back in the land of sun, sand, crime, and corruption. She's traded in her law degree for her old private investigating license, struggling to keep Mars Investigations afloat on the scant cash earned by catching cheating spouses until she can score her first big case.
Now it's spring break, and college students descend on Neptune, transforming the beaches and boardwalks into a frenzied, week-long rave. When a girl disappears from a party, Veronica is called in to investigate. But this is no simple missing person's case; the house the girl vanished from belongs to a man with serious criminal ties, and soon Veronica is plunged into a dangerous underworld of drugs and organized crime. And when a major break in the investigation has a shocking connection to Veronica's past, the case hits closer to home than she ever imagined."
 

Jag hade faktiskt ingen aning  om vad jag skulle förvänta mig av den här boken, så det tog lång tid innan den blev läst. Men den var riktigt bra! Kändes som ett jättelångt Veronica Mars-avsnitt, och det gillade jag jättemycket. Nackdelen är väl att jag saknar serien så mycket nu, haha. Tyckte det var lite synd bara att Logan var med så lite, men han är förhoppningsvis med mer i nästa bok. Mysteriet kändes seriösare och "vuxnare" än i serien, men det är väl bara naturligt eftersom det här utspelar sig tio år senare. Väldigt bra iallafall och intressanta storylines. Tyckte dock att Hayleys fall blev lite hastigt avslutat, men Auroras var väldigt bra. Ser hur som helst fram emot att läsa nästa bok när det nu blir.
 
 
 
 

En bokbloggares hemliga liv

Böcker / Permalink / 0
Jag har blivit taggad av Nelly, så här kommer mina svar på frågorna i den här taggen.
 
1. Hur länge har du bloggat?
Allt som allt har jag bloggat sen Juni 2008, vilket är rätt så länge. Bokbloggare blev jag på allvar i Januari 2014.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
 Någon gång kanske, men som det ser ut idag kommer jag nog inte sluta. Ni får stå ut med mig ett tag till. ;)

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Första recexet var stort, haha. Men det bästa är gemenskapen, alla är så himla trevliga.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Det värsta är väl när man inte har inspiration till nya inlägg, det är så tråkigt när det ekar tomt här. Eller när man hamnar i en lässvacka, det är nog värre ändå.


5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej, men sen är inte mina rubriker så himla fantasifulla heller. Det har jag gett upp för länge sen, för DET är svårt, haha.

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?
Såklart! Jag beundrar alla bloggare jag följer av olika anledningar. Alla har ju fått mig att fastna på nåt sätt. Jag läser inga tråkiga bloggar, alla är så duktiga på det dom gör :)

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Det har jag verkligen ingen aning om, haha. Det är inte direkt något jag har tänkt på.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Jag har väl ingen rutin egentligen, utan jag bloggar när jag får tid. Ibland blir det ofta, och ibland jättesällan. Det beror helt enkelt på hur mycket annat jag har att göra. Men alla böcker som ska recenseras ligger på vardagsrumsbordet tills de är recenserade, sen åker de in i bokhyllan igen eller upp på någon bytessida på facebook. Annars blir det aldrig av. 

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Ibland, men det är lättare nu än i början. Tänker inte så mycket när jag skriver, utan jag skriver bara ner det jag tänker typ. Det gör såklart att det blir lite varierande kvalitet, men det blir också ganska kravlöst. Vill inte att det ska kännas som ett tvång, för då blir det bara jobbigt. Så jag försöker hålla det på en ganska lättsam nivå.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
 Den kunde inte vara bättre. Känner mig välkommen i "gänget" tro

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Jag vet inte vilka som har/inte har gjort den, men jag taggar alla som vill göra den!

Tre sekunder

Recensioner / Permalink / 0
"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö."
 
Jag är inte jätteförtjust i kriminalromaner i vanliga fall, tycker de brukar bli så himla förutsägbart. Jag har väl antagligen läst fel böcker, (Mari Jungstedt osv) men det har blivit en genre jag undviker. Men den här serien älskar jag! Kanske för att de känns mer realistiska än mycket annat. Riktigt bra och spännande böcker, och jag blev inte besviken på den här heller. Den var lite tung att komma in i, men efter kanske 50 sidor var jag helt fast. Så även om den har närtan 600 sidor tog den inte så lång tid att läsa, och då har jag skrivit tenta tre hela dagar också. Jag har nästa del står i bokhyllan, så förhoppningsvis blir den också läst ganska snart. Fattar inte varför jag har väntat så länge med den här, antagligen är det tjockleken som har avskräckt lite, hehe.
 
Till top