Ljusets väktare

Recensioner / Permalink / 0
"I en tid då den självständiga adeln i södra Frankrike njuter av livets goda vid kärlekens hov planerar påven i Rom att utrota kättare och kväsa alla åsikter om frihet och jämlikhet.
 

Den nyfödda Elisèau lämnas att växa upp hos en släkting efter att modern mördats. Hennes far, riddaren Enricx, vill hämnas sin älskade men måste ta sold hos greven av Foix för att förtjäna sitt och dotterns uppehälle. När påvens män trappar upp jakten på kättare och sympatisörer hämtar Enricx sin halvvuxna dotter till slottet Foix där hon får öva stridskonst såväl som latin och hovetikett. Elisèau är en självständig själ och hennes mod och viljestyrka för med sig både kärlek och sorg medan påvens armé rustar för att invadera landet."

 

För ett tag sen fick jag ett mail från författaren Marie-Louise Fritzén som undrade om jag ville läsa hennes bok. Både titeln och omslaget gör att jag känner att det borde vara en fantasy, men så är det inte. Det är en historisk roman som utspelar sig under medeltiden. Visserligen med lite övernaturliga inslag, och det passar väldigt bra in i miljön på något sätt. Både karaktärerna och miljöerna känns väldigt genomarbetade, och det är något jag uppskattar väldigt mycket, särskilt när det rör sig om historiska romaner.

 

Jag gillar verkligen Elisèau, hon är väldigt lätt att tycka om. Hon är väldigt självständig och är inte rädd för att ha en egen vilja. Jag tycker verkligen om hennes relation till sin fosterbror. Hade velat veta lite mer om hur det gick för honom, men med tanke på slutet så kommer det nog i nästa bok. Sen är jag även lite nyfiken på varför boken heter ljusets väktare, men det kanske man också får svar på senare.

 

En sak jag inte gillade och som tyvärr drog ner betyget för mig var hur en del djur blev behandlade. Jag ska inte avslöja något, men redan på sida 40 var jag beredd att slänga boken i väggen och sluta läsa. Det är inte alltid lätt att vara djurvän, haha. Synd på en annars bra bok.

 

 

Här kan du köpa Ljusets väktare: Adlibris | Bokus | Cdon

 

Stort tack till författaren och Hoi förlag för recensionsexemplaret!

 

text&bild

Nytt i bokhyllan i September

Nytt i bokhyllan / Permalink / 1
September är ju inte slut än på ett tag, men jag tänkte ändå visa upp vilka böcker jag kar införskaffat hittills.
 
De första böckerna jag köpte var To all the boys I've loved before och P.S. I still love you av Jenny Han. Har varit sugen på dem väldigt länge, så till slut blev det ett köp. Har hört så mycket bra om dem, så nu hoppas jag verkligen att de är så bra som alla säger!
Ljusets väktare av Marie-Louise Fritzén är ett recensionsexemplar som ska bli väldigt kul att läsa. Det är en historisk roman med övernaturliga inslag, så det kan bli intressant.
Sen köpte jag två böcker innte på bokhandeln här i flen när jag var inne där sist. Fjärde riket av Maria Nygren har jag velat läsa väldigt länge, och när den var på rea blev det ett köp direkt. Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist verkade också väldigt bra och otäck, så den fick också följa med hem. Har inte läst något av honom sen jag gick på gymnasiet, men jag tyckte iallafall mycket om honom då.
Och till sist så köpte jag ju två böcker av Sofie Sarenbrant i onsdags när jag var på litterärt café på biblioteket, I stället för dig och Andra andningen. Tror att båda är bra, men ser särskilt mycket fram emot att läsa Emma Sköld-serien. Det är dock en bok före Andra andningen, så det ska jag ta med i nästa bokbeställning.
 

Fredagsläsning

Böcker / Permalink / 0
Just nu läser jag Prodigy av Marie Lu. Jag har strax över 100 sidor kvar, så jag tänkte satsa på att läsa ut den idag eller iallafall i helgen. Den är riktigt bra, så jag måste se till att skaffa hem sista boken så jag kan fortsätta med den ganska snart.
 
Jag är ledig i helgen, så jag hoppas på att hinna läsa så mycket som möjligt! Har ju så mycket annat att göra också, så läsningen blir lidande. Tycker det är så synd, för jag har så mycket jag egentligen vill läsa nu på en gång. Längtar tills den här perioden är över så allt blir normalt igen. Gillar inte all stress och press, haha.
 
Vad läser ni i helgen?
Till top