Rabbit Hayes sista dagar av Anna McPartlin

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Rabbit Hayes sista dagar
Författare: Anna McPartlin
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 377
Köp: Adlibris / Bokus

Handling:
"Det var en vacker aprildag och fyrtioåriga Mia Rabbit Hayes älskad dotter till Molly och Jack, syster till Grace och Davey, mamma till tolvåriga Juliet, bästa vän till Marjorie Shaw och den enda stora kärleken i Johnny Fayes liv var på väg till ett hospice för att dö."

Under nio dagar får vi vara med Rabbit när hon försöker förlika sig med att hon måste lämna sin familj. Vi får följa Mollys kamp för att, mot alla odds, hitta ett botemedel mot dotterns cancer en irländsk mor ger aldrig upp. Och Juliet vem ska ta hand om henne? Alla vill, men vem är mest lämpad? Och har Juliet ens förstått hur illa däran hennes mamma är?
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag köpte den här nån gång i höstas efter att jag hade sett en fin resencion om den, kommer dock inte ihåg vart. Jag tänkte feelgood, men alltså.. Kallas det fortfarande feelgood när man snyftar sig igenom hela boken? Snarare feelbad kanske. Men även om den var fruktansvärt sorglig var den väldigt fin och kärleksfull, och jag älskade den! Jag tyckte särskilt om tillbakablickarna till när Rabbit var ung. Det är så mycket känslor, men jag tycker det känns äkta. Mitt i all sorg finns det mycket humor, och det är skönt. Det gör liksom att det blir uthärdligt att läsa fast man vet hur det kommer sluta. Men slutet var så fint, åh!
 
En ny favorit!
 
 

Losing it av Cora Carmack

Recensioner / Permalink / 3
Titel: Losing it
Författare: Cora Carmack
Serie: Losing it #1
Förlag: Ebury Press
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 288
Köp: Adlibris / Bokus

Handling:
Love. Romance. Sex. There's a first time for everything...As far as Bliss Edwards can tell, she's the last virgin standing, certainly amongst her friends. And she's determined to deal with the 'problem' as quickly and simply as possible. But her plan for a no-strings one night stand turns out to be anything but simple. Especially when she arrives for her first class and recognises her hot new British professor. She'd left him naked in her bed just 8 hours earlier...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu ska jag snart sluta tjata om min extrema lässvacka, men jag kände att jag behövde något lättsamt och okomplicerat för att komma ur den. Tänkte att jag provar med den här, och vet ni vad? Det funkade! Den var så himla rolig och knasig, och jag kunde verkligen inte slita mig. Tyckte så mycket om Bliss (och vilket fint namn!). Älskade hur hon hittade på att hon hade en katt, haha! Det här var precis vad jag behövde, och nu vill jag läsa typ allt jag har i bokhyllan, haha. Blev väldigt sugen på att läsa mer New Adult också, så ni får gärna bomba mig med tips!
 
 

Tredje Principen av Anna Jakobsson Lund

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Tredje Principen
Författare: Anna Jakobsson Lund
Serie: Systemet #1
Förlag: Annorlunda Förlag
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 324
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag hade väl egenligen inte tänkt läsa den här boken, men så gick Karro och vann den. Hon gillade den så mycket att jag blev lite nyfiken, så jag lånade den och andra delen av henne. Men jag måste säga att jag inte gillade den. När det var typ 50 sidor kvar hade jag inte fastnat än, så jag är fortfarande lite osäker på om jag ska läsa andra boken. Karro trodde att jag skulle tycka bättre om den, men jag vet inte. Kan bero på att jag hade min värsta lässvacka någonsin typ, det blev nästan värre av att läsa den här. Så tråkigt när jag vet att många tycker väldigt mycket om den.
Jag ska inte säga så mycket, för jag gillar inte att vara negativ, men jag kände att jag inte riktigt kom karaktärerna så nära som jag hade velat. Världen var däremot väldigt bra uppbyggd, men det föll som sagt lite på karaktärerna för mig. Kanske att jag hade gillat den bättre vid ett annat tillfälle.
 
 
 
Till top