Nytt i hyllan - Augusti

Nytt i bokhyllan / Permalink / 0
18 nya böcker trillade in under Augusti. Vad hände där liksom? ;)
 
Recex från Apart Förlag. Gillade ju första albumet väldigt mycket, så jag ser fram emot de här. Ska visa omslagen nån dag, SÅ fina!
 
Lyssnade på the Raven Boys för ett tag sen och gillade mycket. Slog till på hela serien på sf-bokhandeln när vi var i Stockholm för några helger sen.
 
bo
Panther är månadens bok från English Bookshop. Den är läst och recension kommer upp imorgon.
Resten råkade komma med i en beställning eftersom jag skulle köpa en födelsedagspresent till min syster. hehe.
 
Två recex till. Djupgraven fick jag från Bonnier Carlsen och Göteborg Noir från författaren.
 
Och sist men inte minst. Eldfloder och Parasitus köpte Robin till mig, The Siren var jag tvungen att ha eftersom jag älskar the selection. Aristotele and Dante har jag varit nyfiken på lnge, så den blev hemklickad samtidigt som den där födelsedagspresenten jag nämnde. Man kan nästan tro att det var jag som fyllde år, haha!
 
 

Faking it av Cora Carmack

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Faking it
Författare: Cora Carmack
Serie: Losing it #2
Förlag: Ebury Press
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 352
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Every girl likes a bad boy... And Max's current boyfriend is as bad as they come. She knows her family would freak if they saw his tattoos and piercings. So when her parents turn up unannounced Max grabs the most wholesome guy she can to play her boyfriend. But Cade Winston is so perfect that Max needs him to keep playing the part.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det här är en fristående fortsättning på Losing it som jag läste i... April tror jag? Jag älskade ju den, men frågan är om inte den här var snäppet bättre. I Losing it fick vi följa Bliss, och här är det istället Cade, som var hennes bästa kompis, som har huvudrollen. Han och Max fejkar ett förhållande för att hon ska vara "den perfekta dottern" när hennes föräldrar kommer och hälsar på. Älskar hela den delen, så himla roligt. Helt galet egentligen, och rätt tragiskt för den delen. Men de är verkligen det perfekta paret. Det tycker Max föräldrar också, så de måste fortsätta spela.
 
Jag älskade ju som sagt Losing it, men jag tycker karaktärerna här är intressantare att följa. Det är fortfarande lättsamt och roligt. Helt perfekt. Har nästa bok står och väntar, och jag är SÅ sugen på att plocka upp den snart.
 
 
 

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

Recensioner / Permalink / 3
Titel: Allt jag säger är sant
Författare: Lisa Bjärbo
Serie: -
Förlag: rabén&sjögren
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 234
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
"Jag är Alicia. Sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen."

Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar en grekisk gud som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alltså, åh! Den här <3 Jag hade egentligen lagt ner den här boken i källaren för att jag inte var så sugen på att läsa den. Men sen läste jag Lisas Djupa Ro och totalälskade den. Sen kom jag på att jag kanske hade den här kvar, och det hade jag ju. Och det är jag så himla glad för, för jag älskade den här med!
 
Jag känner igen mig själv så himla mycket i Alicia, så jag fastnade direkt. Tycker om alla karaktärer faktiskt, men Alicia utmärker sig verkligen. Gillar att hon vågar gå sin egen väg. Och även om boken kanske egentligen riktar sig till lite yngre läsare så gör det ingenting. Lisa Bjärbo är så fantastiskt duktig på att beskriva känslor. Alltså verkligen. Och hon beskriver sorgen så perfekt. Jag "tycker om" (känns fel att säga tycker om eftersom jag typ gråter ihjäl, men ni fattar nog) böcker som behandlar den här sortens sorg, det har hjälpt mig en bra bit på vägen med min egen.
 
Direkt när jag hade läst ut den här köpte jag Det är så logiskt alla fattar utom du av samma författare, och så har jag Vi måste sluta ses på det här sättet som hon har skrivit ihop med Johanna Lindbäck. Sparar lite på dem så de inte tar slut så snabbt, men jag ser väldigt mycket fram emot att läsa mer av Lisa!
 
 
Till top