Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattningar / Permalink / 2
Precis som i januari så hann jag läsa 7 böcker den här månaden. Känns ändå helt okej. Har haft ganska dåligt med läslust, så jag har kollat på mycket serier också. Skönt det med ibland!
 
8. Ibland mår jag inte så bra - Therése Lindgren
9. A grimm warning - Chris Colfer
10.Furtermore - Tahereh Mafi
11.Jag är inte perfekt, tyvärr - Michaela Forni
12.Kockskola för ensamma hjärtan - Marita Conlon-McKenna
13.Lugn mage med god mat - Sofia Antonsson
14.Rimligt lyckade ögonblick - Åsa Asptjärn
 
 
Antal böcker: 7
Antal svenska/Engelska: 5/2
Antal sidor:  1995 sidor
Antal kortisar (under 200): 1
Antal tegelstenar (över 500): 0
 
Köpta: 7
Rec-ex: 0
Lånade: 0
Fått/bytt: 0
Bokklubbsbok: 0
Ljudbok/E-bok: 0
 
Påbörjade serier: 0
Mellanböcker i en serie:
2
Avslutade serier:
1

Antal omläsningar:
0
 
Antal nya böcker: 15
 
Påbörjade böcker: Crown of midnight
 
 
Favoriter den här månaden: Land of stories <3

Read-a-long Crown of midnight (del 1)

Böcker / Permalink / 1
Jag och Nelly på Nellons bokblogg läser just nu Crown of midnight tillsammans.Under tiden vi läser kommer vi båda skriva lite vad vi tycker och tänker om boken.
 
 
 
 
 
Lite tankar om kapitel 1-17
 
Varning för spoilers!
 
Det var nästan ett år sen jag läste första delen i serien. Egentligen hade jag velat läsa om den innan jag tog tag i den här, men det har jag tyvärr inte hunnit. Så för mig har det varit lite svårt att komma in i boken eftersom jag inte har Throne of glass färskt i minnet, har insett att jag faktiskt har glömt väldigt mycket.
 
De första kapitlen tyckte jag var lite sega. Egentligen är de nog inte det, men jag hade lite svårt att koppla vissa personer och så. Men runt kapitel tio-elva nånstans tog det ordentlig fart, och nu känner jag bara att jag vill läsa vidare. Det är så spännande! Vet inte riktigt vad jag tycker om att Celaena går bakom ryggen på kungen dock. På ett sätt tycker jag att det är rätt tufft eftersom han på riktigt kommer döda henne om han får reda på det. Men kanske är det bara dumt av samma anledning. Vi får se vart det leder helt enkelt.
 
Jag gillar Chaol och Celaena sååå mycket! Gjorde det i första boken med. Men jag gillar ju Dorian också, så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Där önskar jag igen att jag hade läst om första boken så jag hade kommit ihåg allt sånt.
 
Grejen med Mort är rätt konstig, haha, men jag gissar att det kanske blir lite mer klarhet i allt när jag får läsa vidare. Ska bli spännande att få veta mer om Elena också.
 
 
Och hallå, omslaget!! Dör lite vad snyggt det är!

Hälsokick! av Marita Karlson

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Hälsokick! Smoothies, juicer och snacks att må bra av
Författare: Marita Karlson
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 151
Köp: Adlibris
 
Handling:
"Mina 7 år i Los Angeles har gett mig ett helt nytt hälsotänk. Här i världens största hälsomecka är jag omringad av juicebarer, lokala bönder och farmers markets. Jag brinner för att inspirera till en hälsosam livsstil utan att göra det krångligt eller tidskrävande. Det ska vara roligt och enkelt att vara hälsosam."

I Hälsokick! presenterar hälsoinspiratören och fotomodellen Marita Karlson sina 60 bästa recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks, proppade med naturliga råvaror och superfoodingredienser som alla boostar din hälsa. Vi får lära oss grunderna till en lyckad smoothie, basingredienser och utrustning, och förstås massor av recept på olika teman. Det är boken för dig som vill äta hälsosamt och naturligt och veta vad du stoppar i dig, utan att det blir krångligt eller tidskrävande.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kan väl inte säga jättemycket om den här boken eftersom den mest innehåller en massa recept. Jag har inte hunnit testa så många än, men de jag har provat har varit bra. Fina bilder som iallafall jag blir väldigt inspirerad av. Ska garanterat prova några fler smoothies ur den här fina boken.
 
 
 
Till top