Dagens läsning

Böcker / Permalink / 2
Hoppas hinna läsa ut den här idag. Sträckläste ca 300 sidor igår innan jag var tvungen att sova.
F a n t a s t i s k bok! Har ni läst?

Om att sänka sina krav

Böcker / Permalink / 2
 
Idag sänkte jag mitt goodreadsmål från 100 böcker till 75.
 
Sen ganska tidigt i höstas har jag inte mått så bra, och läsningen har blivit lidande. Det senaste halvåret har jag läst väldigt mycket mindre än jag brukar, och det är såklart jättetråkigt. Jag har haft 100 böcker som mål de senaste tre åren, och klarat av det, men under slutet av förra året började jag bli väldigt stressad av det. Jag vill ju inte läsa bara för att läsa många böcker, utan jag vill läsa för att jag älskar det. Jag vill inte känna att jag behöver prioritera bort tjockare böcker bara för att jag inte hinner läsa lika många. Idag när jag gick in på goodreads såg jag att jag låg efter schemat, och den "stressen" orkar jag inte med just nu. 75 böcker känns mer rimligt. Kanske blir det fler, kanske färre. Det spelar ju faktiskt egentligen ingen roll alls.
Idag hoppas jag iallafall på att läsa ut A Million Worlds With You. Kommer sakna den här serien!
 
 
Hoppas ni mår bra där ute. Ta hand om er <3

Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Det är så logiskt alla fattar utom du
Författare: Lisa Bjärbo
Serie: -
Förlag: rabén&sjögren
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 250
Köp: Adlibris
 
Handling:
I fyra år har Johan varit hemligt kär i sin tjejkompis. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat, spelat intresserad när hon babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det inte längre. Han kommer att explodera!

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre.
Tyvärr verkar Ester bara ha ögon för den där pinnen med gitarren. Han med hårdrocksfrisyr och slitna converse. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång ...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lisa Bjärbo är mästare på känslor, så är det bara. Jag har läst två böcker av henne innan - Allt jag säger är sant och Djupa ro, och jag älskade verkligen båda. Den här är också bra, men inte riktigt lika bra. Men känslorna. Man känner allt som karaktärerna känner. Och jag får flashbacks från skoltiden, haha. Lisa vet hur det känns att vara ung helt enkelt.
 
Hela handlingen är så trovärdig, alla olika bitar. Gillar verkligen hur allt är så äkta, ingenting blir för mycket. Det är såhär det är. Kanske lite förutsägbart ibland, men det kan det väl få vara. Det visar lite att hur jobbigt det än är så kan det alltid bli bättre. Och slutet är riktigt sådär gåshudsfint. Gillar! Och titeln.. Så on point!
 
 
 
Till top