Om att älska av Michael Forni

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Om att älska - 90 berättelser om hjärta och smärta
Författare: Michaela Forni
Serie: -
Förlag: Lava förlag
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 162
Köp: Adlibris
 
Handling:
Michaela Forni är vice VD och chefredaktör på bloggportalen Devote. 2013 går hon in på sitt tionde år som bloggerska och har under de senaste åren skrivit aktivt om kärlek. Om att älska är hennes andra textsamling och innehåller 90 berättelser om hjärta, smärta och allt som hör till.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag läste ju nyligen "Jag är inte perfekt, tyvärr" som Michaela också har skrivit, och precis som när jag läste den kände jag att jag har lite svårt att relatera till hennes liv som hon skriver om det. Jag har aldrig varit den som dricker en massa vin, går på krogen eller träffar en massa olika killar. Så för mig var det mer smärta än hjärta, och så har jag aldrig haft det. Annars har Michaela ett förtrollande språk som är lätt att bli berörd av. För många år sen, när jag följde hennes blogg, läste jag en berättelse om en liten flicka som var så förväntansfull över att få åka till gröna lund med sin mamma och pappa på lördag, men sen blev det inte av. Den berättelsen berörde mig så mycket, och jag blev så glad över att den fanns med i den här boken. Vill typ riva ut den sidan och spara.
 
 
 

Dagboken av Nicholas Sparks

Recensioner / Permalink / 2
 
 
Titel: Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta
Författare: Nicholas Sparks
Serie: -
Förlag: Fenix
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 224
 
Handling:
En man och en kvinna sitter på en bänk. Han har en dagbok i sitt knä och han läser för henne; han läser en historia om en kärlek - den största

North Carolina, 1946
Fjorton år tidigare träffade han flickan han aldrig kunnat glömma. Nu har Noah återvänt hem till North Carolina efter Andra världskrigets terror, och han tänker på Allie som fick honom att inse att kärlek vid första ögonkastet faktiskt är möjligt. De var unga, passionerade - och kom från olika världar. Han fattig, hon rik.

Kanske hade historien kunnat sluta där. Men så återvänder Allie. Förlovad med en framgångsrik man och med bröllopet runt hörnet är det något hon måste fråga Noah om.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag kollade på The notebook förra helgen och blev sugen på att läsa boken också som jag hade stod i bokhyllan. Filmen är ju såå fin, men boken blev tyvärr en besvikelse. Det är fortfarande en fin historia, men det känns som att det fattas så mycket. Jag menar, Noah och Allie hinner lära känna varandra på typ två sidor innan hon flyttar därifrån, hur trovärdig blir resten av berättelsen då? Jag vet att man inte ska jämföra boken med filmen, men det blev så väldigt tunnt. Lite synd faktiskt, tror det hade kunnat bli en väldigt bra bok med lite bearbetning.
 
 
 

Tre minisar

Recensioner / Permalink / 0
Jag älskar inte de här böckerna. Hela serien har varit helt okej, men jag har egentligen köpt alla tre för att omslagen är så fina. Och visst finns det något bra i böckerna, men de är inte fantastiska. Ganska roliga dock, när man är på rätt humör.
 
Trodde jag skulle gilla den här mer än jag gjorde. Den är absolut mysig, men det blev lite för mycket mat för min smak. Inte så konstigt när det är en bok om en kockskola, men det behövde kanske inte vara så himla ingående ;)
 
 
Väldigt bra och viktig bok om ångest. Blir så offentliga personer skriver om svåra ämnen, man behöver se att de också bara är människor även om allt ser perfekt ut på ytan. Den här boken var väldigt bra uppbyggd med faktarutor som inte störde texten. Det enda som gör att det inte blir full pott är att jag inte riktigt kan relatera till Michaelas liv. Men väldigt bra bok annars!
 
 
Till top