Trollkarlens hatt

Recensioner / Permalink / 1
"En vårdag bestämmer sig Mumintrollet, Snusmumriken och Sniff för att ge sig ut i världen och hitta på något ovanligt. Uppe på en bergstopp hittar de en hög, svart hatt. Och det är inte vilken hatt som helst. Allt som läggs i den förvandlas! Ett äggskal blir till fem små moln som man kan sitta på. Mumintrollet gömmer sig i hatten och förvandlas till ett läskigt spökdjur. Och när Muminmamman råkar tappa en bukett rosa perenner i hatten förvandlas Muminhuset till en djungel. Det blir en underbar och hemsk sommar som aldrig kommer att glömmas i Mumindalen."
 
Trollkarlens hatt handlar om att Mumintrollet och hans vänner hittar en trollkarlshatt som förvandlar saker. Så man kan verkligen säga att de lyckas med att hitta på något ovanligt, haha. Jag tyckte det var så sorgligt när Mumintrollet förvandlas till ett spökdjur och de andra inte känner igen honom. Stackaren. Och stackars Hemulen som blir jättedeprimerad när hans frimärkssamling är klar. Tyckte det var så fint när de andra skulle hjälpa till att hitta på nåt nytt att samla på, som inte tar slut. Mycket fina stunder precis som i Kometen kommer som jag läste för ett tag sen. Och skrapar man lite på ytan och tittar under det sockersöta är den väldigt tänkvärd.
 
 
#1 - - Snowglitter:

Det var supersynd om Mumin när han blev spöket :D och frimärkssamlingen... jag tycker Hemulen var ganska rolig i allmänhet :D skrev ett ganska långt inlägg om denna bok här:
http://snowglitter.blogg.se/2015/april/trollkarlens-hatt-tove-jansson.html

Svar: Tyckte också om Hemulen i den här boken, väldigt underhållande :)
TinaElisabeth

Till top