Nytt i hyllan - vecka 12

Nytt i bokhyllan / Permalink / 0
Tre nya böcker blev det förra veckan. Beautiful broken things är månadens bok från english bookshops bokklubb, och den är så himla fin! Bilden gör den verkligen inte rättvisa. Sen var jag inne en sväng på akademibokhandeln i västerås när vi var på ikea. (Var tvungen att köpa en till bokhylla, haha) Skulle kolla om jag hittade något på slutspurten av rean, men de böckerna jag köpte var såklart inte på rea. Himla ovanligt det där, haha. Nu har jag iallafall hela Throne of Glass-serien, och jag ser så mycket fram emot att läsa vidare!
 
Har haft en liten svacka veckan som har varit. Både läs- och bloggsvacka, så det har varit lite tråkigt. Påbörjade Arvet effter dig igår, och det var det första jag läste på hela veckan. Bloggsvackan beror nog lite på att min dator har gått sönder och jag har förlorat allt som fanns på den. Känns lite hopplöst när tusentals bilder försvinner.. Nu har jag iallafall en gammal dator jag kan använda sålänge, så jag överlever. Hoppas jag. ;)

Min historia av Stephen Hawking

Recensioner / Permalink / 1
Titel: Min historia
Författare: Stephen Hawking
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 120
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Stephen Hawking har under årtionden fängslat läsare världen över med sina bästsäljande böcker där han beskriver universums mysterier. Han har fått miljoner människor att lockas av tankarna på Big Bang, svarta hål och universums uppkomst.

Hans böcker har översatts till 40 språk och sålt i miljontals exemplar och han har uppnått ikonstatus redan under sin livstid. Med sin självbiografi bjuder han för första gången in läsaren till sitt eget liv och man får komma nära en av vår tids absolut skarpaste hjärnor. I boken får man följa Hawkings fascinerande livsöde, från barndomen i efterkrigstidens London via studier i Oxford och Cambridge till hans internationella genombrott och världsberömmelse. Hawking beskriver på ett ödmjukt och humoristiskt sätt sin intellektuella utveckling och läsaren får följa både hans yrkeskarriär och hans privatliv.

Hawking drabbades av nervsjuk­domen ALS vid tjugoett års ålder, och trodde att han bara hade några få år kvar att leva. Mot alla odds har han överlevt, och fortsatt att bidra med hisnande vetenskapliga upptäckter.

Det är en liten pärla till memoarbok, illustrerad med en mängd fina svartvita bilder från hela Hawkings liv, vilket ytterligare levandegör ett av vår tids mest fascinerande livsöden. Hawking har skrivit boken helt själv, trots att han är nästan totalt förlamad. Med hjälp av nyutvecklade avancerade tekniska hjälpmedel kan han använda käkmusklerna till att forma ord och meningar.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag tyckte verkligen om the Theory of Everything - filmen om Stephen Hawkings liv. Ända sen jag såg den har jag varit väldigt fascinerad av Hawking, och självklart köpte jag hans självbiografi när jag hittade den på akademibokhandelns rea. Tyvärr måste jag säga att jag är lite besviken. Den är väldigt intressant, men det är så väldigt tunt. Jag hade velat ha mycket mer. Ändå läsvärd, och man kände igen mycket från filmen, vilket får mig att gilla filmen ännu mer. Kul också med gamla foton.
 
Jag har en till bok som handlar om Hawkings liv - Travelling to infinity som är skriven av hans exfru. Den är jättetjock, så kanske att jag kommer gilla den mer. Hoppas det, ser fram emot att läsa den!
 

Stark som en björn snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Stark som en björn snabb som en örn
Författare: Kalle Zackari Wahlström
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 165
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
"Man behöver faktiskt inte byta liv och sluta med allt kul för att få hålla på med träning. Träning tillhör nämligen inte dom där i snabba sportiga kläder med quinoa och keso på armlängds avstånd. Träning är för alla, särskilt såna som jag som tycker om att äta hamburgare och dricka öl. Och göra burpees. Jag älskar att göra burpees."
 
Kalle Zackari Wahlström vill få oss att resa oss ur soffan och börja använda kroppen. I den här boken testar han alltifrån Body Balance till bergsbestigning, och berättar om sin syn på träningen, maten och livet, på ett garanterat opekpinnigt sätt.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ytterligare ett bokreaköp jag är väldigt nöjd med. Bara baksidetexten gör att jag älskar den här boken, den känns så himla avslappnad. Gillar verkligen tanken på träning som något avslappnat och kul istället för den träningshetsen man ser i dagens samhälle. Det är ju verkligen som Kalle säger - träning är för alla!
 
Jag är kanske inte jätteintresserad av att läsa om när han testar olika träningsformer som t.ex bodybuilding. Så där tappar boken lite i betyg för mig. Men inställningen är så härlig och inspirerande. Det här är en bok som verkligen behövs idag, och jag hoppas att fler får upp ögonen för den. Den är verkligen lätt att läsa och väldigt personligt skriven - inte alls så "pekpinnig" som mycket annat.
 
 
Till top