Årssammanfattning och mål inför 2017

Månadssammanfattningar / Permalink / 0
Antal lästa böcker: 101 böcker hann jag med under året, och jag är så nöjd med att ändå ha läst så mycket trots mina svackor.
Antal avslutade serier: 5. Förra året var det nio, så jag är inte helt nöjd.
Antal påbörjade serier: 
21st. Färre än förra året iallafal, hehe. Av de jag har påbörjat och som jag intre har avslutat kommer jag läsa vidare i tio. Så även om det fortfarande är ganska mycket känns det helt okej.
Bästa stand-alone: The fault in our stars är en all time favorite! Men även Everything, everything, I'll give you the sun och Du, bara är nya älsklingar.
Sämsta stand-alone: Blev ganska besviken på the Accident season.
Bästa avslutade serien: Miss Peregrines besynnerliga barn <3
Bästa påbörjade serien: Firebird <3<3<3 Många fler bra, men den här älskar jag så mycket!!
Antal lästa hyllvärmare: 13 st, så det kunde jag verkligen gjort bättre.
Antal nya böcker: 194, och säkert + några som jag har missat. Sitter just nu och frågar mig själv om jag är dum i huvudet. xD
 
 
 
Bokmålen 2016:
 
- Läsa 100 böcker
Det hann jag efter många om och men :)
- Läsa klart Harry Potter
Det har jag också sett till att lyckas med - äntligen!
- Minska oläst-antalet till 200 (önsketänkande)
329 räknade jag till, så det gick ju inte så bra det här.
 
- Inte köpa så mycket böcker, utan i första hand läsa från bokhyllan.
Inga kommentarer xD
 
 
 
 
Mål för 2017:
 
- Läsa 100 böcker
- Köpa mindre böcker! Läsa fem böcker för att få köpa en och tänka igenom bokköpen noggrannt.
(Eventuellt undantag för bokrean;))
- Minska oläst-antalet till under 300. Lite rimligare mål kanske är lättare att uppfylla, haha.

Ten thousand skies above you av Claudia Gray

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Ten thousand skies above you
Författare: Claudia Gray
Serie: Firebird #2
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 448
Köp: Adlibris
 
Handling:
In this sequel to A Thousand Pieces of You by New York Times bestselling author Claudia Gray, Marguerite races through various dimensions to save the boy she loves. Ever since she used the Firebird, her parents' invention, to cross through to alternate dimensions, Marguerite has caught the attention of enemies who will do anything to force her into helping them dominate the multiverse-even hurt the people she loves. She resists until her boyfriend, Paul, is attacked, and his consciousness is scattered across multiple dimensions. The hunt for each splinter of Paul's soul sends Marguerite racing through a war-torn San Francisco, the criminal underworld of New York City, and a glittering Paris, where another Marguerite hides a shocking secret. Each dimension brings Marguerite one step closer to rescuing Paul. But with every trial she faces, she begins to question the one constant she's found between the worlds: their love for each other.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AAAAaaaaah Slutet!!!!!!!!! Hahahah måste bara säga det. Vilken cliffhanger, nästa bok kommer bli så spännande att läsa!
 
Jag älskade ju första boken så mycket, så jag har varit lite rädd för att läsa den här eftersom jag har haft så höga förväntningar. Men den här är också riktigt bra! Jag gillar verkligen att handligen är så komplicerad, men ändå är det så lätt att hänga med. Duktig författare! Gillar också när många kapitel slutar med en cliffhanger, det ger ett annat driv i läsningen, och det har jag saknat ett tag. Så det här var helt rätt för att komma igång igen.
 
Och Cliffhangern i slutet.... Jag blev chockad, men det är ändå en ganska naturlig vändning på ett sätt. Det ska som sagt bli riktigt spännande att se hur det slutar.
 
 
 
 
 
 

The Fever Code av James Dashner

Recensioner / Permalink / 0
Titel: The Fever Code
Författare: James Dashner
Serie: Maze runner #5
Förlag: Chicken House
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 329
Köp: Adlibris
 
Handling:
The world has ended: the earth is scorched, and fever rages through the population. Out of the chaos, a boy emerges with the power to change everything: Thomas. This is the start of his story. Anelectrifying Maze Runner prequel, The Fever Code holds all the answers: How did WICKED find the Gladers? Who are Group B? Whose side are Thomas and Teresa really on? Lies will be exposed. Secrets uncovered. Loyalties proven. You'll never see the truth coming ...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alltså, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag älskade Maze runner. Första boken. Gillade inte alls resten av serien. Men den här boken har jag velat läsa sen innan jag visste att den skulle skrivas. Jag ville ha bakgrunden och få veta varför det blev som det blev. Det här är nog årets mest efterlängtade bok!
Men sen när jag väl läste den tyckte jag inte att jag fick så mycket ändå. Den var bra, helt klart, men kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Det kändes inte som att det hände så himla mycket, och jag fick inte så många svar som jag hade hoppats. Så jag är lite besviken, men ändå inte. Jag vet inte riktigt.
Kul iallafall att få läsa mer om Thomas, gillar verkligen honom! Blev även påmind om varför jag inte riktigt gillade Teresa. Och jag blev så sugen på att läsa om Maze runner, så det ska jag nog göra snart. Den här boken slutar ju precis där Maze runner börjar, så dert kan vara intressant att läsa den direkt när man har den här kvar i huvudet. Hoppas bara jag gillar den lika mycket nu som sist, vill inte förstöra det för mig själv, haha.
 
 
Kan hända att jag är lite partisk nu och att boken egenligen förtjänar en trea, men ja... Jag älskar fortfarande maze runner ;)
 
 
 
 
Till top