Nytt i hyllan - Maj

Nytt i bokhyllan / Permalink / 4
Tycker nog att det har blivit vääääldigt mycket nya böcker i maj med tanke på att jag skulle ha köpstopp, haha. Så jag lägger ner det där nu, då kanske det ger sig ;) Förrutom allt nytt här så väntar jag på en beställning från bookdepository på sju böcker. Måste ju ha nåt att läsa i sommar (??)
 
Second hand-fynd. Barnen ifrån Frostmofjället var en av mina favoriter när jag var liten, så den ser jag fram emot att läsa igen.
 
När Harlequin hade 50% passade jag på att göra en liten beställning. Vad hon vill ha har jag hunnit läsa redan, och den var väldigt mysig.
 
Sen har jag ju hälsat på hos pappa ett par gånger, och det är inte jätteofta man kommer tomhänt därifrån.
 
When We Collided är månadens bok från the English Bookshops bokklubb. Ten Thousand Skies Above You behöver nog ingen närmare förklaring. Beställde den direkt efter att jag läst klart ettan!
 
I Onsdags var jag och Kristin i Eskilstuna och shoppade lite. Jag handlade först ingenting, supertråkigt, men jag kom igång jag med när vi hittade lite böcker. Näcken har jag lyssnat på på storytel redan, men jag samlar ju på serien. Resten är second hand.
 
Nu är det bara ett litet problem.. Hur ska jag få in allt det här i bokhyllan?
 
 
 
Har ni läst nån av de här böckerna? Vad tyckte ni?

A Thousand Pieces of You av Claudia Gray

Recensioner / Permalink / 1
Titel: A Thousand Pieces of You
Författare: Claudia Gray
Serie: Firebird #1
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 360
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Marguerite Caine's physicist parents are known for their groundbreaking achievements. Their most astonishing invention, called the Firebird, allows users to jump into multiple universes-and promises to revolutionize science forever. But then Marguerite's father is murdered, and the killer-her parent's handsome, enigmatic assistant Paul-escapes into another dimension before the law can touch him.
 
Marguerite refuses to let the man who destroyed her family go free. So she races after Paul through different universes, always leaping into another version of herself. But she also meets alternate versions of the people she knows-including Paul, whose life entangles with hers in increasingly familiar ways. Before long she begins to question Paul's guilt-as well as her own heart. And soon she discovers the truth behind her father's death is far more sinister than she expected.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alltså, vilken bok!!! Visste egentligen inte vad den handlade om när jag köpte den, utan det är en sån där bok jag har köpt bara för att Elin gillar den. (Har några såna faktiskt, haha) Sen lade hon upp en video för ett tag sen där hon tipsade om den, och då blev jag supersugen på att läsa den, och det gjorde jag. Så, jag visste typ att den handlade om att resa i olika dimensioner, och inget mer. Var inte alls beredd på att jag skulle älska den så mycket. Alla karaktärer är helt fantastiska, och hela världen är så häftig. Det är liksom mycket mer komplicerat än jag är van vid, men ändå är det förklarat så bra att man fattar. Känner mig typ smart, haha ;)
 
Marguerite är nog min nya favoritkaraktär. Gillade verkligen att hon är mycket smartare än hon tror, hon kan verkligen tänka själv. Och så är hon så himla omtänksam och godhjärtad, men utan att det blir överdrivet.
Gillar hennes pappa väldigt mycket det lilla man får läsa om honom, och Paul är också en favorit. Gillar nog alla egentligen, haha.
 
Älskade den här boken så mycket att jag var tvungen att beställa hem andra boken så fort jag hade läst ut den. Hade hoppats på att jag skulle fått den i fredags, men tyvärr inte. Längtar!
 
 

Cinder av Marissa Meyer

Recensioner / Permalink / 2
Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Serie: Månkrönikan #1
Förlag: Mix förlag
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 399
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den här boken hittade jag på second hand för en krona för väldigt länge sen, men det är inte förrän nu jag äntligen har läst den. Har nog ärligt talat varit lite rädd för att läsa den eftersom typ alla har älskat den. Men den är verkligen värd hypen, så himla bra bok! Jag har inte läst så mycket retellings, men det här gillade jag verkligen. Man ser såklart mycket likheter med Askungen, men samtidigt är det något helt nytt. Även om man kan lista ut mycket av vad som kommer hända var det ändå spännande hela tiden. Jag gillade alla karaktärer väldigt mycket också. Eller kanske inte Cinders "styvmor", men det är väl inte meningen att man ska tycka om henne kanske, hehe.
 
Längtar så mycket efter att fortsätta med serien, ska bara skaffa hem den först...
 
 
Till top