De försvunna av Caroline Eriksson

Recensioner / Permalink / 0
Titel: De försvunna
Författare: Caroline Eriksson
Serie: -
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 237
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag måste börja med att säga att jag är lite besviken. Hade hört ganska mycket bra om den här, så jag hade ganska höga förhoppningar. Jag läser inte så mycket psykologiska spänningsromaner just för att jag är så kräsen, och det här var väl kanske inte riktigt i min smak. Emellanåt är det dock riktigt otäckt, så jag kunde ju inte sluta läsa. Tur att boken är så pass kort att den går fort att läsa, hehe. Jag kände mig lite lurad av baksidetexten faktiskt, tycker egentligen inte att den beskriver handlingen så bra.
 
Jaja, även om den här boken inte blev någon ny favorit så är jag väldigt nyfiken på Djävulen hjälpte mig och Inga gudar jämte mig av samma författare, så de ska jag läsa när jag får tillfälle.
 
 
Till top