8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg

Recensioner / Permalink / 1
Titel: 8 saker du aldrig skulle våga
Författare: Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
Serie: -
Förlag: Gilla Böcker
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 244
Köp: Adlibris / Bokus
 
Handling:
Jamila, Lisa, Vick och Kay. Ingen av dem har varit ihop med någon, ingen av dem har haft sex, knappt hånglat ens. På våren i nian bestämmer de sig för att ge varandra utmaningar, och utföra dem, oavsett hur omöjligt det känns. Första gången blir det mest bara pinsamt, som att köpa kondomer och att smyga in i killarnas omklädningsrum. Andra gången blir det desto värre. 8 saker du aldrig skulle våga är en rolig ungdomsroman om girl power och stark vänskap, som ifrågasätter de höga krav och regler som omger unga tjejer idag. Boken belyser både kraven på att vara snygg och sexig, och reaktionerna som tjejerna får när de anses gå över gränsen, bara genom att bete sig som många killar före dem.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den här boken gör mig väldigt frustrerad! Jag gillar idén, men trodde verkligen att jag skulle gilla den mer än jag gjorde. Samtidigt kunde jag inte lägga den ifrån mig.
 
Vissa av utmaningarna är så himla roliga, och man både skrattar och skäms lite, haha. Jag gillar att tjejerna verkligen vågar ta för sig. Men ändå är det något som gör att boken inte riktigt fastnar hos mig. Vissa saker känns lite klyschiga, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte gillar. Det blir lite för mycket tror jag. Den kunde ha gjorts bättre helt enkelt.
 
 
 
 
#1 - - Elin - bokparadiset:

Åh tråkigt du inte gillade den mer, men man kan ju inte älska allt!

Till top