Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Recensioner / Permalink / 2
Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: Slottet Wadenstierna #1
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 379
Köp: Adlibris
 
Handling:

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon - Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han - karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat - planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth ...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag hade ganska höga förhoppningar på den här boken då jag vet många som har tyckt väldigt mycket om den. Egentligen är det här inte alls den typ av bok jag brukar gilla, eller ens läsa. Men nu var det dags - och jag gillade den verkligen inte. Jag störde mig på allt och alla hela tiden haha. Alla karlar var svin, och det värsta av allt var ju Beatrice och Seth. Varför kunde de inte bara prata med varandra och undvika alla miljoner missförstånd. Så frustrerande.
Nej, det här var inget för mig, och jag kommer inte läsa de andra delarna i serien.
 
 
 
#1 - - Bokstund:

Så tråkigt att du inte gillade den... Men det är ju så, man kan ju inte gilla allt! Jag har aldrig läst något av henne så jag vet inte vad jag skulle tycka, älskar ju böcker som utspelar sig under den här tiden men en bok är ju inte automatiskt bra bara för det :)

Svar: Jag har också gillat andra böcker som utspelar sig under samma tidsperiod, men den här var helt enkelt inget för mig :)
Tina Håkansson

#2 - - Vargnatts bokhylla:

Jag hade den länge i bokhyllan och tänkte läsa den men till slut insåg jag att jag inte ville tillräckligt mycket så jag gav bort den :)

Svar: Den har stått länge hos mig med, så jag är ändå glad att jag läste den. Nästa del i serien kommer jag dock ge bort utan att läsa :)
Tina Håkansson

Till top