Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren

Recensioner / Permalink / 0
Titel: Ibland mår jag inte så bra
Författare: Therese Lindgren
Serie: -
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 139
Köp: Adlibris
 
Handling:
Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att acceptera läget.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Eller tycker om känns fel att säga när den handlar om hennes egen psykiska ohälsa, men ni förstår vad jag menar.
 
Jag har inte följt Therese innan, men nu efter att ha läst boken gör jag det. Hon verkar vara en så fin människa, och jag beundrar henne verkligen för att hon vågar berätta om sina problem så öppet. Viktigt att fler får ta del av sånt här. Jag tycker att Therese skriver väldigt bra, det känns personligt och är lätt att ta till sig. Jättebra med fakrarutor som förklarar olika diagnoser osv som kan vara svåra att förstå. Det enda jag störde mig på var placeringen av faktarutorna. De låg liksom mitt i texten, så det blev dumt när man läste.
 
 
 
Till top